632138181814437

בעיות פוריות והקשר לתסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS)

תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS) היא הפרעה הורמונלית המשפיעה על נשים רבות בגיל הפוריות. ההערכה היא שלעד 10% מהנשים בגיל הפוריות יש תסמונת השחלות הפוליציסטיות .

PCOS מאופיין בנוכחות של ציסטות מרובות בשחלות, מחזורים לא סדירים ורמות גבוהות של אנדרוגנים (הורמונים זכריים) בגוף. חוסר איזון הורמונלי זה עלול להוביל למגוון תסמינים, כולל אי ​​פוריות.

הקשר בין תסמונת השחלות הפוליציסטיות לאי פוריות הוא מורכב ורב גורמים. נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות נוטות יותר להתקשות להיכנס להריון בהשוואה לנשים ללא תסמונת השחלות הפוליציסטיות. הדבר נובע ממספר גורמים, כולל מחזורי מחזור לא סדירים, ביוץ (חוסר ביוץ) וחוסר איזון הורמונלי.  מחזורים לא סדירים הם תכונה שכיחה של תסמונת השחלות הפוליציסטיות. לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות עשויות להיות מחזורים נדירים או נעדרים, מה שעלול להקשות על חיזוי הביוץ ולהרות באופן טבעי.

חוסר ביוץ היא תכונה נפוצה נוספת של תסמונת השחלות הפוליציסטיות. נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות עשויות שלא לבייץ באופן קבוע או לא מבייצות בכלל, מה שעלול להקשות על ההריון.

חוסר איזון הורמונלי הוא גורם נוסף שיכול לתרום לאי פוריות אצל נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות . לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות  יש  רמות גבוהות של אנדרוגנים (הורמונים זכריים) בגופן. רמות גבוהות אלו של אנדרוגנים עלולות להפריע לתפקוד התקין של השחלות ולשבש את הביוץ.

בנוסף, לנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות עשויות להיות רמות גבוהות של אינסולין בגופן, מה שעלול להוביל לתנגודת לאינסולין. תנגודת לאינסולין עלולה להפריע לביוץ ולהקשות על הכניסה להיריון.

הטיפול באי פוריות בנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות יכול להיות מאתגר. בעוד ששינויים באורח החיים כגון תזונה ופעילות גופנית יכולים להיות יעילים בקידום הביוץ ושיפור הפוריות, ייתכן שהם לא יספיקו לניהול אי פוריות אצל נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות .

תרופות כגון clomiphene citrate (Clomid) יכולות לעזור לעורר ביוץ אצל נשים עם. תסמונת השחלות הפוליציסטיות תרופות אחרות, כגון מטפורמין, יכולות לעזור לשפר את העמידות לאינסולין ולקדם את הביוץ. מיו-אינוסיטול (Myo-inositol) הוא תרכובת טבעית שהוכחה כיעילה בטיפול ב-תסמונת השחלות הפוליציסטיות.

מיו-אינוסיטול הוא סוג של סוכר שנמצא במזונות רבים, כולל פירות, שעועית ודגנים. מיו-אינוסיטול הוכח כמשפר את הרגישות לאינסולין ומפחית את הסימפטומים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות , כולל אי ​​פוריות.

מספר מחקרים חקרו את היעילות של מיו-אינוזיטול בטיפול באי פוריות בנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות .

מחקר אחד מצא שנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות שטופלו במיו-אינוסיטול חוו עלייה משמעותית בקצב הביוץ וההיריון בהשוואה לנשים שלא טופלו במיו-אינוסיטול.

מחקר אחר מצא שמיו-אינוזיטול יעיל בשיפור איכות הביציות (ביצים) והגברת שיעור ההיריון בנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות שעוברות הפריה חוץ גופית.

המנגנון שבו מיו-אינוזיטול מקדם את הביוץ והפוריות בנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות אינו מובן במלואו. עם זאת, סבורים שמיו-אינוזיטול עשוי לשפר את הרגישות לאינסולין ולהפחית את הדלקת בגוף, שניהם יכולים לתרום לאי פוריות בנשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות .

לסיכום,  תסמונת השחלות הפוליציסטיות היא הפרעה הורמונלית שעלולה להוביל לאי פוריות אצל נשים. מחזורי מחזור לא סדירים, חוסר ביוץ וחוסר איזון הורמונלי הם כולם גורמים שיכולים לתרום לאי פוריות אצל נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות .

בעוד ששינויים באורח החיים ותרופות יכולים להיות יעילים בקידום הביוץ ושיפור הפוריות אצל נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות . מיו-אינוסיטול עשוי להיות אפשרות טיפול מבטיחה לנשים שרוצות להרות באופן טבעי.

על ידי טיפול בחוסר האיזון ההורמונלי הבסיסי וביצוע שינויים באורח החיים, נשים עם תסמונת השחלות הפוליציסטיות יכולות לשפר את הפוריות שלהן ולהגדיל את סיכוייהן להרות באופן טבעי או בעזרת התערבות רפואית.